Снежни проблеми за източните провинции на Канада

02 април 2014 - 09:22 |   Прочетена (772) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Мощният циклон, който още от 31 март удари атлантическото крайбрежие на Канада, продължава да причинява неприятности на жителите на четири провинции едновременно - на Нова Скотия, Нюфаундленд и Лабрадор, остров Принц Едуард и Ню Брунсуик. Както съобщиха във вторник местните метеоролози, в някои райони вече е паднал над половин метър сняг.

Снеговалежите от време на време се редуват с леден дъжд и се съпровождат от бури, като скоростта на вятъра достига 100 км/ч. Повечето от училищата в тези провинции от 31 март не работят, анулирани са стотици полети. Затворена е фериботната линия между Нюфаундленд и Нова Скотиа. По пътищата расте броят на автопроизшествията. Властите призовават хората да изчакат да отмине лошо време и по възможност да си останат у дома.

Без електричество са останали повече от 30 000 потребители, съобщава БГНЕС. Най- трудно е положението в Ню Брънсуик и Нова Скотиа.

Метеоролозите съобщават, че снегът ще продължи да вали и в сряда. Според предварителните прогнози, може да паднат още от 10 до 25 см сняг.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »