Кастро предупреди предприемачите да не искат твърде много

22 декември 2013 - 10:52 |   Прочетена (2631) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Кубинският президент Раул Кастро излезе с предупреждение към предприемачите в страната, опитващи се да придвижат още по-напред границите на икономическите реформи в страната, като заяви пред парламента в събота, че „тези оказващи натиск за по-бързо движение, ни водят към провал“, цитира го Асошиейтед прес.

Кастро легализира дребното предприемачество в над 200 сфери от 2010, но издаде доста тежки регулации на бизнеса, който се опитва да се развива твърде бързо или да се конкурира с държавните предприятия.

В последните месеци правителството забрани препродажбата на вносен хардуер и дрехи и се опитва да се справи с нелицензираните клубове за видеоигри и частни киносалони.

Кастро оправда подобни мерки в речта си пред парламента, като заяви, че „всяка стъпка, която предприемаме трябва да е съпътствана с усещане за ред“.

„На недостатъчния контрол от правителствените институции, в условията на незаконни дейности от частните бизнесмени, не бе отговорено достатъчно бързо, което създаде атмосфера на безнаказаност и ускори развитието на дейности, които никога не са били разрешавани...“

Кастро заяви пред депутатите, че Куба иска по-добри отношения със САЩ, но никога няма да се поддаде на исканията за промени в правителството и икономиката, заявявайки, че „Куба не изисква от САЩ да промени политическата и социалната си система и ние не приемаме подобни искания“.

„Ако наистина искаме да придвижим двустранните си отношения напред, трябва да се научим да уважаваме различията си. Ако не, сме готови за още 55 години в същата ситуация“.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »