Отварят черепа на аржентинския президент за операция

08 октомври 2013 - 14:44 |   Прочетена (2738) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Президентът на Аржентина, Кристина Фернандес, ще претърпи хирургическата интервенция на главата, заради контузия. Това ще я спре от участие в предизборната надпревара и от участието в съда, по процесите срещу страната от кредиторите й, предава Ройтерс.

Състоянието на Фернандес, субдурален хематом, вероятно се дължи на удар в главата, от падане през август. В събота лекарите й наредиха да почива един месец, заради състоянието.

Вчера тя бе приета отново в болница, за предхирургични тестове, след като се оплакала от изтръпване в ръката, казват лекарите от медицинския център в Буенос Айрес, където е приета. При операцията черепът на Фернандес ще бъде отворен и ще бъде източена кръвта, която се е събрала между мозъка и черепа.

„Първоначалното предписание за почивка и наблюдение от събота бе променено“ – се казва в съобщение на болницата Fundacion Favaloro – „Предвид настоящите симптоми, медицинският екип на президента предлага операция“.

Вчера Върховният съд на САЩ реши да изслуша жалбата на Аржентина, в съдебната й битка с хедж фондовете, които отказаха да вземат участие в двете преструктурирания на дълга, произтекли от фалита на страната от 2002.

Фернандес се закани, че те няма да получат нищо, като ги заклейми като „лешояди, ровещи костите“ при фалита от 2002, който доведе до бедност милиони представители на средната класа в страната.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »