Регионалните правителства в Аржентина отнемат още петролни концесии от YPF

09 април 2012 - 11:36 |   Прочетена (685) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

YPF SA, най-голямата аржентинска петролна компания, може да изгуби още 3 лиценза за добив, от петролни полета от които извлича около 11% от добива си, в момент когато регионалните правителства в Аржентина увеличават натиска над компанията за повишаване на инвестициите, съобщава Блумбърг.

Провинция Санта Круз обмисля оттеглянето на разрешенията, тъй като  YPF не изглежда особено склонна да инвестира достатъчно, така че да обърне тенденцията за спад в производството, се казва в изявление на губернатора Даниел Пералта.

Провинцията, която миналия месец отне 3 концесии на YPF все още не е решила дали да й отнеме и другите три или ще отхвърли подновяването им през 2015.

Санта Круз и пет други провинции вече оттеглиха 12 от общо 104 лицензи на YPF от миналия месец насам и заплашиха да оттеглят още пет, като повтарят призивите на централното правителство за увеличаване на производството от страна на компанията, за да бъде намален вноса на петрол. Компанията е изгубила около 5% от производството си заради отнемането на лицензите за добив досега, според изчисления на Banco Itau BBA.

“Ако правителството постави прецедент с YPF, инвеститорите може и да се уплашат докъде може да достигне този цикъл“, казва Майкъл Хендерсън, икономист на Capital Economics.

Провинция Неукен, в югозападната част на Аржентина, отне в петък конецсиите на бразилската Petrobras и на Tecpetrol SA, подразделение на Techint Group.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »