МВФ и СБ обещаха помощ от 300 млн.долара на засегнатите от ебола страни

18 септември 2014 - 13:25
Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ) обещаха спешна помощ от 300 милиона долара за трите най-засегнати страни в Западна Африка от бързоразрастващата се епидемия от ебола. Цялата новина »

Разпространяването на вируса ебола продължава да се ускорява

16 септември 2014 - 17:36
Разпространяването на вируса ебола в страните от Западна Африка продължава да се ускорява и почти 40 на сто от всички регистрирани досега случаи на заразени са от последните три седмици. Това се казва в доклад на здравната агенция на ООН, цитиран от ИТАР-ТАСС. Цялата новина »

Либия плаши с прекратяване на дипломатическите отношения с Катар

15 септември 2014 - 16:23
Либийският премиер Абдулах ат Тани обвини Катар, че е изпратил три самолета с оръжие на въоръжената опозиционна групировка, която контролира летището на Триполи, предаде БНТ. Цялата новина »

СЗО отчете безпрецедентен брой лекари, заразени с ебола

26 август 2014 - 14:53
Големият брой здравни работници, заразени с ебола в Западна Африка, е безпрецедентен и възпрепятства усилията за справяне с епидемията, заяви Световната здравна организация (СЗО), цитирана от ДПА. Цялата новина »

САЩ заклеймиха чуждестранната интервенция в либийския конфликт

26 август 2014 - 09:34
САЩ и западноевропейските им съюзници заклеймиха чуждестранната интервенция в либийския конфликт като заплаха за демократическия преход на страната.  Цялата новина »

Япония е готова да предложи експериментално лекарство срещу Ебола

25 август 2014 - 15:00
Япония е готова да предложи експериментално лекарство срещу Ебола, предаде Франс прес. Препаратът е създаден от японска лаборатория и според създателите му е в състояние да бори срещу вируса, предизвикал най-смъртоносната епидемия, засегнала четири страни от Западна Африка. Цялата новина »

Сенегал затвори границите си за идващи от страни с ебола

22 август 2014 - 09:04
Сенегал затвори границите си за идващи от африканските страни, където са регистрирани огнища на болестта, предизвикана от вируса ебола. Затварят се въздушните и морските граници на Сенегал с Гвинея, Сиера Леоне и Либерия. Цялата новина »

Консумирането на прилепи може да е източникът на ебола, смятат епидемиолози

21 август 2014 - 16:36
Според известния руски епидемиолог Александър Семьонов, ръководител на лабораторията по имунология и вирусология "Пастьор" в Санкт Петербург, източник на болестта ебола са големите прилепи, които се употребяват в храната в някои отдалечени африкански села, съобщава ИТАР-ТАСС. Цялата новина »

Жертвите на ебола продължават да се увеличават

21 август 2014 - 09:20
За два дни – 17-и и 18-и август, в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея от ебола са починали още 106 души, съобщи Световната здравна организация. За същото време новите случаи на заразяване са се увеличили с повече от 220. Цялата новина »

Сграда се срути в Йоханесбург и взе поне осем жертви

19 август 2014 - 08:44
Сграда в югоизточната част на град Йоханесбург, на която се извършва ремонт, се срути. При инцидента загинаха осем души, съобщи Асошиейтед прес. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »