KKR ще последва Carlyle в търсене на инвестиции в Африка

27 август 2012 - 10:27 |   Прочетена (878) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

KKR & Co, инвестиционната компания за дялово инвестиране, основана от Хенри Кравис и Джордж Робъртс, търси специалист в областта на корпоративните придобивания, който да отговаря за инвестиции в Африка, в опит на инвестиционния гигант да се възползва от потенциала за растеж на континента, предава Блумбърг.

Екипът на KKR в Европа, воден от Йоханес Хут, планира да привлече директор в лондонския си офис, след като е извършила анализ на потенциала на региона, коментират източници, пожелали анонимност.

Базираната в Ню Йорк инвестиционна компания ще използва съществуващи средства за да финансира инвестициите си в Африка и не планира да стартира специален фонд,  от който да дойдат средствата за инвестицията в региона, поне на този етап, обяснява източникът.

По този начин KKR би последвала Carlyle Group LP, в обръщане на фокуса към Африка, в момент когато глобалните инвестиционни фондове се опитват да диверсифицират портфолиата си извън западните икономики, търсейки по-висока доходност. Т.нар. „гранични пазари“, които се считат за по-рискови от „развиващи се пазари“, като Китай, Индия, Русия са атрактивни, предвид стабилния икономически растеж през последните пет години, населението си от 1 милиард и нарастващата средна класа.

 “Това, че Carlyle или KKR гледат към Африка е добър знак, защото показва, че апетитът на инвеститорите расте“, коментира Марк Ричардс, директор на звеното за финансови услуги на Actis LLP, която управлява 1 милиард долара, в инвестиции в региона – „Инвестициите в компании в Африка ще се задълбочат, пазарът ще расте и не всеки ще успее“

Carlyle, който е световен фонд мениджър №2, търси 500 милиона долара за първия си фонд, целящ инвестиции в субсахарска Африка. Компанията вече отвори офиси в Нигерия и ЮАР.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »