Най-малко седем души загинаха и 257 бяха ранени в Кайро при демонстрации

17 декември 2011 - 10:56 |   Прочетена (639) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Най-малко седем души загинаха и 257 бяха ранени в Кайро при най-ожесточените сблъсъци между демонстранти и полиция от началото на изборите в Египет, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Протестиращите хвърляха запалителни бомби и камъни по сградата на правителството. Счупени бяха прозорци и охранителни камери. Войници откриха огън по демонстранти, които замеряха с камъни сградата на парламента. Не е ясно дали стрелбата е била с гумени или с бойни патрони.

Египетската информационна агенция МЕНА съобщи, че според органа, отговарящ за издаването на религиозни препоръки, при насилието е бил убит негов високопоставен служител, посочи Ройтерс, цитирана от БТА.

Сблъсъците започнаха предната нощ и продължиха през целия ден вчера, след като военната полиция се опита да разпръсне палатков лагер пред сградата на правителството.

Управляващият военен съвет заяви в обръщение по телевизията, че войниците не са се опитали да разпръснат лагера, и отрече да са били използвани огнестрелни оръжия срещу демонстрантите. Според военните насилието е започнало, след като служител на реда е бил нападнат пред парламента, докато стоял на пост. Те заявиха, че случаят ще бъде разследван от прокуратурата.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »