Министерството на туризма рекламира лова на гризли и риболова на сьомга у нас

27 май 2015 - 11:19 |   Прочетена (7729) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

'Министерството на туризма рекламира лов и риболов със снимки на мечки - гризли и елени, чиито територии на разпространение са в САЩ. В рекламите има и снимка на риболов на сьомга, алармират от сдружението за дива природа Балкани, съобщи БНР.

На завършилия в неделя фестивал в София "Зелени дни" е разпространявана рекламна брошура за лов и риболов на английски език наред с други рекламни материали. "Още с първите три снимки забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите", подчертават от сдружението.

Освен със снимките от американски сайтове, е направен гаф с реклама за лов на мечки, а мечката е защитен вид и ловът й се санкционира у нас с до три години затвор.

От неправителствената организация подчертават, че често има подвеждаща реклама за лов на мечка и дива котка в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира такава информация.

От Министерството на туризма са потвърдили за БНР, че има такава информация и се очаква до края на деня да вземат отношение по скандала.

Изглежда американските сайтове са любимо място за държавната администрация, защото преди две години и в новогодишното обръщение на президента по телевизия за илюстрация се използваха снимки от САЩ, вместо от България.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »