Бой за храна в хотел в „Златни пясъци”

13 април 2015 - 21:21 |   Прочетена (7333) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Хотел може да бъде глобен с до 3 хил. лв., ако се потвърди сигнал за бой между туристи за недостатъчна храна.

Видео със скандала е било изпратено на Нова телевизия от един от гостите на хотела в комплекса "Златни пясъци". По неговите думи български и румънски туристи са стигнали до саморазправа, защото храната не била достатъчна за всички. В репортаж на телевизията туристи се оплакват, че гости на два хотела са били принудени да се хранят само в един ресторант с недостатъчен капацитет. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова е наредила спешна проверка на условията, които предлагат хотелите и дали отговарят на категорията си. 

Ако бъдат установени нарушения, санкциите, предвидени в Закона за туризма, са от 1 000 до 3 000 лв., като може да се започне процедура за понижаване на категорията. 

За великденските празници в двата хотела имало около хиляда туристи от България и Румъния. Всички обаче трябвало да се хранят в един ресторант с капацитет за една четвърт от тях.

 „Всичко се случи, защото в единия хотел има един ресторант, а всички хора от другия хотел идваха тук. Защо тук няма работещ ресторант аз не знам. Имаше повече хора от капацитета на ресторанта и недостатъчно храна за всички“, коментира Дан Симигановски, турист.

 Хората поискали от персонала да донесат допълнително столове и маси, защото масово се хранели на крак с чиния в ръка. Нервите на туристите не издържали и кавгите прераснали в бой. Ударени са били двама души от персонала

 От управата на хотелския комплекс не са допуснали екипа на Нова в ресторанта, за да провери дали има достатъчно храна за закуската днес. Те обясняват, че гостите на хотела били агресивни.

 „Имаше достатъчно храна за всички, но поведението на гостите беше различно от това, което очаквахме“, заяви Ал Патила, управител на хотелски комплекс. 

Според туристите пакетите за великденските празници са им стрували между 220 и 350 лева и масово искат да им върнат парите. Много от туристите се заканват дори да съдят управата на хотела за причиненото неудобство.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »