Юлен: Никога не сме предлагали подкуп на екоактивисти

07 април 2015 - 10:32 |   Прочетена (6688) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Никога не сме предлагали подкуп на екоактивисти”.  Това заяви Петър Петров, адвокат на „Юлен”, във връзка с обвиненията, които природозащитникът Петко Ковачев отправи ден по-рано в студиото на Нова телевизия. 

 В понеделник Ковачев заяви, че екорекетът се е родил на гърба на бизнес, който е искал да си купи спокойствие, "за да може да върши незаконни неща". 

 "Нещата започнаха, когато Цеко Минев искаше да прави „Пирин” и когато „Юлен” ни поканиха на среща. На нея присъстваха Цеко Минев, Боян Мариянов и техният адвокат. Бяхме поканени аз, Андрей Ковачев, Димитър Василев и наш адвокат, за да не им попречим да построят комплекса на Банско”, заяви Ковачев.

В отговор адвокатът на "Юлен" призна, че среща наистина е имало, но на нея са били поканени абсолютно всички екоорганизации и не е имало никаква оферта.

 „Нашите западни консултанти ни казаха, че когато правим една инвестиция, тя трябва да стане в рамките на диалог. Това беше нашата среща, за да се убедим, че тук диалог не може да има. Ние имаме желязното правило да не влизаме в разбирателство с екоорганизации. Защото, ако влезем в разбирателство с едни, ще се появят втори и трети. Това е един нескончаем процес на рекет", заяви Петров.

Той допълни, че до момента не се е чул "нито един нормален екологичен аргумент".

 "Според нас генезисът на проблема е в конкуренцията. Какво пречи на конкурентите ни да наемат една екоорганизация, за да ни пречи?", попита адвокатът.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »