България разкрива 19 изнесени служби за визи в Русия

04 април 2015 - 18:50 |   Прочетена (7278) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

България ще разкрие 19 изнесени визови консулски служби в цяла Русия с цел облекчаване на руските туристи, които искат да почиват у нас, каза външният министър Даниел Митов, цитиран от агенция "Фокус".

"Концентрираме се и върху това да облекчим визовия режим и за други държави. Министър Ангелкова и аз сме в постоянен контакт и разговаряме с много страни, за да можем, от една страна, да привлечем повече туристи от ЕС, а от друга - от държави като Беларус или Турция, например, могат да дойдат туристи при облекчен визов режим. Говорили сме с нашите словашки колеги за това как да издаваме визи, за да могат да преминават туристи през Словакия, които да дойдат при нас, като пакет от взаимно изгодни мерки. В момента всъщност регистрираме увеличение на заявките и от други държави. Така че с бизнеса трябва да работим заедно, за да преодолеем този проблем", каза министър Митов.

"В държави като Гърция, Египет и Турция потокът от руски туристи е намалял драматично през 2014 година – в Египет с 50%, в Турция – с 25 %, в Гърция 4 пъти е паднал потокът на руски туристи. В същия момент обаче те всички са увеличили приходите си от туризъм. Тоест, изводът от всичко това е следният – туристи трябва да се привличат, светът е голям", посочи Митов.

Според него туризъм България може да се развива и не е нужно да се фокусираме само върху една проблематика.

По различни прогнози спадът на руските туристи това лято се очаква до достигне и до 60 на сто.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »