Очаква се спад на руските туристи в Европа с 50 %

20 март 2015 - 12:09 |   Прочетена (1404) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Очаква се спад на руските туристи в Европа с 50 %. Това прогнозира в сутрешния блок на Радио „Фокус“ председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции Байко Байков.

Много са факторите, които влияят върху този очакван спад, като на първо място това е икономическата ситуация, отбеляза той. Друга причина е създалата се политическа ситуация, свързана със санкциите, които България като членка на ЕС налага на Русия, допълни Байков.

Трябва да се имат предвид и фалитите на руските туроператори, които оперираха на територията на България, отбеляза още председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Като цяло предстои труден сезон за България, но са възможни алтернативни варианти за привличането на туристи от други страни. Това обаче е свързано със сериозна организация и финансиране на съответната маркетингова кампания, за да се достигне такъв ефект и е много трудно да бъде направено за такива кратки срокове.

Байко Баев каза още, че е съвсем очаквана нагласата за компенсации вследствие на отлива на руски и украински туристи. По думите му пряка компенсация е малко възможна, но помощта може да бъде обвързана с компенсиране на този ефект.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »