Рекорден брой туристи отчитат в Гърция

14 август 2014 - 09:21 |   Прочетена (1134) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Рекорден брой туристи посещават Гърция. Повечето хотели са пълни 100%.

Летищата вече се затрудняват да поемат извънредните полети. Няма места за фериботите. Трафикът е изключително интензивен, предава кореспондентът на БНР.

Туристическата индустрия на Гърция работи на пълни обороти. Очакваше си, че тази година страната ще бъде посетена от 19 милиона туристи, но прогнозите са вече за над 21 милиона туристи от цял свят. Островите „потъват” от почиващи. Цялата страна е залята от чужденци. Резервации има дори до края на октомври.

Ръстът на туризма изтласка икономиката от дъното, смятат експертите.

Анулираните резервации от над 1 милион руски туристи бяха покрити от други чужденци, които пристигат в последния момент.

Не достигат извънредните полети към Гърция. Над 30% е увеличен трафикът към летищата в Атина, Санторини и Миконос. На прага на възможностите си е летището на остров Крит.

Традиционно българските туристи почиват в Северна Гърция. От началото на месеца значително е нараснал броят на българите в хотелите на островите Корфу и Родос. Халкидики си остава „запазена територия” за българи и руснаци.

Много е силен трафикът в цялата страна. Повечето гърци от днес са в почивни дни, във връзка с празника на Богородица.

Температурите доближават 40 градуса. Пътната полиция увеличи екипите за контрол. От утре въвеждат извънредни мерки за улесняване на пътния трафик на леките автомобили.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »