Хотелиерите не очакват отлив заради наводненията

23 юни 2014 - 12:55 |   Прочетена (1001) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Председателят на браншовата Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - регион Североизточна България Димитър Димитров заяви в интервю за предаването "Хоризонт до обед" на БНР, че туристическият бранш не е засегнат от наводненията.

„На места, където имаше нарушена инфраструктура, вече се работи по възстановяването й. Нормално си посрещаме туристите. По принцип проблем при нас няма", обясни Димитров.

Той посочи като единствен проблем отцепеният хотел "Гергана" в "Албена". За него се чака решение на МОСВ да се поправи рецепцията на хотела нещата ще бъдат овладени. Туристите от пострадалия хотел са настанени в подобен хотел и на този етап няме оплаквания. „Всички туристи са настанени. Самите те са доволни от това, че сме ги преместили в по-добър хотел и нямаме проблеми с тях", посочи хотелиерът.

Димитров обясни, че вероятно ще има малък отлив от туристи заради наводненията, но от бранша ще се постараят до една-две седмици да се поправят всякакви щети, които има, и позитивните новини да тръгнат още следващата седмица.

„Очаквам малък спад на туристите от Русия и Беларус. На практика моето мнение е, че ще запазим миналогодишния ръст, а даже ще има и около 1% нарастване спрямо предходната година", прогнозира Димитър Димитров, който подчерта, че е оптимист и очаква до края на месец юни до 90% да се напълнят комплексите.

„Така че проблеми няма", каза в заключение председателят на браншовата Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - регион Североизточна България.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »