90 000 туристи от Словакия посещавали България всяка година

03 септември 2013 - 13:32 |   Прочетена (1010) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

90 000 туристи от Словакия посещават България всяка година. Това заяви във Варна посланикът на Република Словакия в България Н. Пр. Мариян Якубоци, цитира го Радио „Фокус” – Варна. Посланик Якубоци посочи, че повечето от тях посещават Южното Черноморие.

„От това, което видях по Северното Черноморие, мисля, че няма никаква причина словаците да не идват и тук. Това е работа и на туроператорите, които трябва в по-голяма степен да рекламират Варна и Северното Черноморие на България”, посочи Мариян Якубоци.

По отношение на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 година, той каза, че няма опит в това кандидатстване, но не вижда причини Варна да не може да стане столица на културата.

Посланикът посочи, че по време на визитата на президента на България Росен Плевнелиев в Братислава през месец ноември се очаква Варна да има свои представители в българската делегация и по този начин градът да бъде представен по-добре като атрактивна туристическа дестинация.

По отношение на словашките инвестиции в България Мариян Якубоци каза, че словашките предприемачи не са много активни. Инвестициите са главно в хартиената промишленост и в изграждането на фотоволтаични системи.

„Мисля, че причината за икономическата пасивност е кризата – инвеститорите търсят малко по-близки страни, които познават по-добре. Аз виждам голям потенциал в това словаците да научават повече за България, а българите – за Словакия. Това е една от моите най-важни задачи като посланик на Словакия”, посочи посланик Якубоци.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »