Четири пъти по-висок данък за апартаменти във варненските курорти

17 декември 2012 - 11:21 |   Прочетена (1058) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Задава се четири пъти по-висок данък за апартамент в курортните зони на територията на община Варна. По предложение на общински съветници от комисията по “Финанси и бюджет” ще скочи не само имотният налог, но и свързаната с него такса смет, пише вестник "Твоят ден".

Причината  е, че курортните зони ще бъдат включени в данъчното зониране на града. Досега на имотите в курортите не се прилагаше коефициент за местоположение. Промяната ще бъде гласувана на предстоящата сесия на варненския Общински съвет.

Териториите на курортите „Златни пясъци“, „Ривиера“, „Слънчев ден“, „Св.св.Константин и Елена“ и „Чайка“ вече ще са към втора зона на града.

Ако бъде приета новата разпоредба, апартаментите край морето ще станат част от въпросната втора зона и съответно ще получат коефициента с най-голяма тежест при формирането на данъка върху жилищните имоти.

Досега собственик на имот от 100 кв. м. в КК “Св. Св. Константин и Елена” е плащал 68 лв. годишен данък и 34 лв. такса смет, но от 2013 г. данъкът ще стане 310, а таксата – 155 лв, пише изданието.

В зонирането вече ще попадат и селищните образувания, но те ще са пета категория. Там данъчната тежест за собствениците е най-ниска. До момента те не попадаха изобщо в данъчното райониране, припомня „Твоят ден“.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »