Над 16 700 са туристите в момента в курорта Албена

09 август 2012 - 15:17 |   Прочетена (737) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Над 16 700 летовници отдъхват в момента в курорта Албена, като хотелите са почти изцяло пълни. Незаета е само около 3% от легловата база, съобщиха от комплекса.

Традиционно най-много са руските туристи, като този сектор бележи около 13 процента ръст.

Гостите от бившите съветски републики са реализирали 268 хиляди от общо над 943 000 нощувки в курорта от началото на годината.

Това лято Албена е предпочитано място и за британските туристи, които са с 22 на сто повече от м.г.

В близките няколко дни се очаква курортът да регистрира милионната нощувка. Въпреки това от комплекса отчитат, че нощувките са с 9% по-малко спрямо същия период на миналата година. Това обаче не се е отразило на приходите, които са с 8% по-високи.

От Албена обявиха още, че през септември цените за почивка в различните хотели ще паднат средно с 15%. Курортът вече предлага атрактивни пакети за дните от 5 до 9 септември.

На 24 август курортът отбелязва 43 години от създаването си. За празника ще има огромна торта. Планира се концерт на група "Акага", както и на млади певци, печелили музикални формати в България и Румъния. На тази дата през 1969 година "Албена" посреща първата група от 74 туристи от тогавашна Чехословакия.

На годишнината на комплекса е посветена и семейната игра „Ваканция в Албена” на български и английски език. Тя е за деца над 4-годишна възраст и се реализира съвместно с фирма за производство на детски игри.

Семейната игра е първата по рода си в България, тъй като тя ще даде възможност на нейните притежатели не само да се забавляват, но и да опознаят курортния комплекс. Играта обединява картография и книгоиздаване.

Върху игралното поле - картата на Албена, което ще се сглобява като пъзел, участниците ще се предвижват по маршрути с пионки след хвърляне на зарче, като по пътя си ще срещат интересни препятствия. Към играта има и подарък – торбичка, в която всеки може да си събере миди от плажа.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »