15% ръст на руските туристи чака министър Добрев

07 юни 2012 - 17:44 |   Прочетена (541) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

"Този сезон ръстът на руските туристи в България ще бъде повече от 15%". Това каза по време на посещението си във Велико Търново министър Делян Добрев, в отговор на журналистически въпроси, цитира го Радио "Фокус" - Велико Търново.

Отново по въпроса с визите за туристите - руски граждани, министър Добрев заяви, че руски граждани с Шенгенски визи, вече могат да идват в България, без да са им необходими български визи.

Това значително облекчава руските туристи и се наблюдава много сериозен ръст на посещенията на Русия в България, отбелязва министърът.

Относно излязлото проучване от страна на собственици на заведения от цялата страна по отношение забраната за тютюнопушене на закрити обществени места, които твърдят, че от влизането в сила на наредбата с 40% са намалели оборотите в заведенията им, министър Добрев отбелязва, че е възможно в първите дни след забраната по-малко хора да посещават заведенията, но е сигурен, че това е временен ефект, който е съвсем очаквано да се получи отначало.

„Всички ще свикнем, че в заведенията няма да се пуши. В крайна сметка не ви ли прави впечатление, че е по-приятно като влезеш в заведения, въпреки че и аз съм пушач и първите няколко дни и аз търсех залата за пушене, но такава няма”, добави министърът.

В събота министър Добрев ще бъде на откриване на сезона в морските ни курорти и каза, че ще говори с хотелиери и ресторантьори дали имат проблем в това отношение.

Министърът заяви, че досега не е получавал оплаквания от тях - че забраната пречи на бизнеса им, а върху туризма като цяло особено в летния сезон не очаква сътресения, защото повечето заведения са на открито, по морето и според него там няма да има особено тежък ефект забраната за тютюнопушене

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »