Вторият пилот съзнателно е разбил самолета на Germanwings

26 март 2015 - 14:34 |   Прочетена (4945) |   Препоръчай (1) |   Коментари (2)

Вторият пилот съзнателно и най-вероятно умишлено е насочил самолета на Germanwings към земята, което е довело до разбиването му във френските Алпи и смъртта на 150 души, съобщи на специална пресконференция френският прокурор Брис Робен, цитиран от Би Ти Ви.

Според прокуратурата в Марсилия не може да се говори за терористичен инцидент.

Френската прокуратура потвърди информацията, че единият пилот е останал да управлява самолета сам, тъй като капитанът е бил извън кабината, без да може да влезе в нея.

Пилотът, който е германски гражданин, е заключил капитана извън кокпита и е отказал да отвори вратата, след което е натиснал бутон, който е изпратил летателния апарат към сигурно разрушение, обясниха френските власти.

Вторият пилот е бил жив при това рязко спускане. От френската прокуратура обявиха, че той се казва Андреас Лубиц и е на 28 години. Не е имал криминално досие и няма информация да е членувал към терористична група.

Когато капитанът е правил опитите да влезе, в кабината е била пълна тишина, става ясно от записите на „черната кутия”, обясни Робен.

„Чуваме пилотът да моли помощника си да поеме контрола над самолета и след това чуваме по едно и също време седалката да се отдръпва назад и звука от затваряне на вратата”, каза още прокурорът.

„В този момент помощник пилотът е управлявал самолета сам. Докато е бил сам, той е натиснал бутоните на наблюдаващата система на полета, за да може да задейства спускането на самолета”, допълни той. По думите му действията върху уредите за височина могат да бъдат само умишлени.

По-рано днес New York Times съобщи, позовавайки се на източници от разследването, че пилотът на разбилия се самолет е бил извън кабината по време на катастрофата и не е могъл да влезе в нея. Превозвачът Germanwings засега се въздържа от коментар, но уточни, че вторият пилот е имал 630 летателни часа.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

Rainman
26 март 2015 - 14:41
1
Това да утрепеш 150 човека и сума ти деца на борда... Предполага си да си психопат, брате. Като искаш да се самоубиеш - скочи от мост. Що трябва да пропиляваш стотици съдби.
Попов
26 март 2015 - 14:42
2
От лично наблюдение мога да кажа, че има нещо морбидно в част от германската нация
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »