Единият от пилотите на разбилия се самолет е останал заключен извън кабината

26 март 2015 - 07:32 |   Прочетена (2979) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Записите на гласовете от кабината на разбилия се в Алпите германски самолет показват, че единият от пилотите е напуснал кабината и не е могъл да се върне в нея, преди самолетът да се разбие, предава Ню Йорк Таймс.

От записа не става ясно защо пилотът е напуснал кабината и защо не е могъл да се прибере обратно в нея, докато самолетът бавно е падал към планинските вериги в отдалечената част на френските Алпи.

Разследващите проучват записите от една от „черните кутии” за отговори, докато продължава търсенето на втората черна кутия.

„Човекът отвън чука леко на вратата и няма отговор”, коментира неназован член на разследващия екип пред вестника – „Започва да удря вратата по-силно и няма отговор. В нито един момент няма отговор.”

„Може да се чуе как се опитва да разбие вратата”, добавя разследващият.

Говорител на Lufthansa, чиято нискотарифна компания Germanwings извършваше полета, е наясно със статията на вестника, но казва: „Нямаме официална информация от властите, която да потвърждава изнесеното в статията и търсим повече информация. Няма да взимаме участие в спекулации за причините на катастрофата.”

Намирането на едната от черните кутии стана в момент, когато френският президент Оланд, германският канцлер Меркел и испанският премиер Рахой пътуваха към мястото на катастрофата, където загинаха 150 души, основно германци и испанци.

Бюрото за разследване на авиоинциденти на Франция BEA не коментира статията на Ню Йорк Таймс, но по-рано заяви, че е твърде рано да се правят изводи за причините за катастрофата.

„Току-що успяхме да извлечем пригодни аудио данни”, казва директорът на BEA Реми Жути по време на пресконференция от централата  на агенцията. „Все още не сме успели да проучим и установим точното време на всички звуци и думи, които се чуват на записите.”

Той очаква първият базов анализ да е готов „в рамките на дни”, но предупреди, че този анализ може да съдържа грешки и че е нужна повече работа, за пълна интерпретация.

Въпреки че казва, че са чути „думи” на записа, Жути не потвърждава дали пилотите са били в съзнание и не дава повече детайли по записите.

Ню Йорк Таймс цитира високопоставен военен чиновник, който участва в разследването и който разказва, че аудиозаписът от кабината показва „много гладък, много приятен разговор” между пилотите в ранната част на полета. След това аудиозаписът показва, че един от пилотите е напуснал кабината.

„Все още не знаем причината, поради която единият от тях е излязъл”, добавя разследващият – „Но, това, което е сигурно е, че в самия край на полета, другият пилот е сам и не отваря вратата.”

Говорител на Lufthansa казва, че след атаките на 11 септември 2001 разпоредбите предвиждат, че вратите на самолетите не могат да се отварят отвън.

Френският министър на вътрешните работи заяви по-рано, че терористична атака не е сред основните версии, по които се работи. Като заяви, че е твърде рано, за да е ясна пълната картина, той изключи да е имало експлозия във въздуха.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »