Ръст от 9% в броя на обслужените пътници на летище София през февруари

19 март 2014 - 09:46 |   Прочетена (739) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Летище София отбеляза най-краткия месец в годината с ръст от 9% в броя на обслужените пътници спрямо същия период на миналата година. През февруари 2014 г. през столичното летище са преминали 258 709 пътници или с 21 000 повече от същия месец на 2013 г.

При пътуващите по редовни международни линии ръстът е от 11% и се дължи на увеличените седмични полетни честоти на част от авиокомпаниите, които оперират на Летище София.

Удобството на самолетния превоз до Варна и Бургас са предпочели с 5% повече пасажери.
Положителна е тенденцията и при изпълнените полети до и от Летище София. През втория месец на годината броят на кацналите и излетели самолети е 2977, което е с 5,2% повече от предходната 2013 г.

При редовните международни линии има увеличение от 12%, а при туристическите чартъри спад от 8%.

Обемът на каргото и пощата обработени през февруари на Летище София е 1 260 т спрямо 1 303 т за същия месец на предходната година (-3.3%). При превозените с редовни полети товарни пратки, които съставляват 46% от общия товаропоток, се наблюдава увеличение от 7% на годишна база. В същото време при карго самолетите е отчетен спад от 11,6%, който е в резултат от редуцираната полетна програма.

Лятното полетно разписание на Летище София влиза в сила на 30 март 2014 г. (неделя). То предлага удобни директни връзки до 47 международни дестинации, обслужвани от 22 авиокомпании.

Началото на разписание Лято 2014 ще бъде отбелязано с нова редовна линия от София до Белград. Самолетът на авиокомпания Air Serbia ще бъде посрещнат на Летище София с традиционен воден салют.

По-късно през сезона ще бъдат открити още 2 нови редовни линии от Летище София. От средата на месец май Wizz Air ще предложи директни полети два пъти седмично до Малмьо (Швеция). Още една балканска столица - Загреб, ще бъде допълнена в редовното разписание на Летище София от началото на месец юни.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »