Договори за 16 милиарда долара на московския авиосалон

02 септември 2013 - 09:09 |   Прочетена (1298) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

По време на традиционното изложение край Москва на авио- и космическа техника бяха подписани договори за близо 16 милиарда долара.

Международният авиосалон МАКС се провежда през година и сегашното му издание се очертава като най-успешното. В сравнение с предишното изложение, тази година деловата част приключи с 50% увеличение на сумите по подписаните споразумения, съобщава кореспондентът на БНР в Русия.

Лидер в продажбите е руската „Обединена авиостроителна компания”, която договори 52 пътнически самолета от ново поколение „Супеджет-100” за близо 2 милиарда долара.

Особен интерес беше проявен и към най-новия руски пътнически самолет за средни разстояния „МС-21”. Неговата експлоатация ще започне през 2017 г. и се предвижда да замени остарелите Ту-154. Направените поръчки за него надхвърлиха 6.5 милиарда долара.

От Колумбия проявиха интерес към руските хеликоптери, като закупиха 10 машини Ка-62 и Ми-171 на стойност 135 милиона долара.

От чуждестранните участници с успешен партньорски договор може да се похвали канадската компания Bombardier, която ще реализира в Русия най-малко 100 самолета, половината от които ще бъдат построени в завода в Уляновск.

След края на деловата част от петък, авиосалонът край Москва е отворен за посетители, като се очаква броят им да надхвърли 500 хиляди души.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »