Катастрофиралия в Испания влак е дерайлирал при 153 км/ч

30 юли 2013 - 20:55 |   Прочетена (701) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Влакът, който катастрофира на 24 юли близо до испанския град Сантиаго де Компостела, се е движел със 153 км/ч в момента на дерайлирането си, предаде АФП, като се позова на съд в областта Галисия.

Становището се основава на анализа на първите данни от черните кутии на влака, чиято катастрофа причини смъртта на близо 80 пътници.

„В километрите преди мястото на катастрофата, влакът се е движел със 192 км/ч”, допълва съдът в изявление. В него се подчертава, че спирачка на влака е била задействана няколко секунди преди трагедията.

Анализът на данните от черните кутии показва още, че машинистът на влака е говорел по телефона със служител на испанските железници в момента на катастрофата. Освен това машинистът вероятно е разглеждал пътна карта, посочва БТА. Това става ясно от аудиозаписите от черните кутии.

От тях излиза, че машинистът най-вероятно е говорел с контрольор, който както изглежда му е давал напътствия по план, който машинистът е разглеждал или пък по сходен документ, посочва трибуналът.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »