Московски: Заварихме стърчащи железа, но построихме Дунав мост 2...

19 октомври 2012 - 13:23 |   Прочетена (847) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Компанията, която ще управлява Дунав мост 2, ще е на територията на България – в София. Това съобщи пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който присъства на празника на патрона на Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски”, предаде Агенция „Фокус”.

Московски съобщи, че мостът е вече съединен и в сряда той, заедно с премиера Бойко Борисов, румънския премиер Виктор Понта и еврокомисаря Йоханес Хаан ще преминат по него.

„В рамките на следващите две седмици очакваме екипа от румънска страна, с който ще преговаряме за създаването на компанията, която ще управлява Дунав мост 2, но тя ще е на територията на България“, посочи министърът на транспорта.

Той отбеляза, че това е добре за имиджа на нашата страна, защото още една компания ще плаща данъци на територията на България и ще отвори нови работни места.

„Дунав мост 2 е сигнал към хората, че нашето правителство завари един обект, който се строи в продължение на 12 години, а е все още недовършен и със стърчащи железа. Този мост вече е факт и е поредният знак, че правителството наследява изключително тежки и сложни проекти, заварени в нищото, но на практика ги завършва,“ коментира министър Ивайло Московски.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »