Увеличават се полетите от Москва до Варна и Бургас

21 декември 2011 - 13:16 |   Прочетена (444) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Нарастват полетите от Варна и Бургас до Москва през следващия летен сезон. Това стана факт след множеството срещи между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България и Министерството на транспорта на Руската Федерация и активната позиция на българската страна, се коментира в прессъобщение на транспортното министерство.

От пролетта на 2010 г. полетите по линията Москва – Варна бяха 7 на седмица. Толкова бяха и полетите по линията Москва – Бургас. През пролетта на 2011 г. Полетите бяха увеличени на 14, а от началото на летния сезон на 2012 г. полетите по всяка от линиите ще станат 21 на седмица, като няма ограничение на броя предоставяни седалки на полет. Това ще доведе до увеличаване на капацитета на линиите и безпроблемното обслужване на туристическия поток през лятото на следващата година, отбелязват от министерството.

Във връзка със засилването на сътрудничеството в областта на авиацията между България и Русия, Министерството на транспорта на Руската Федерация отличи със „Златна колесница” Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България. Наградата се връчва за добро сътрудничество в областта на транспорта. Тази година със „Златна колесница” са отличени само министерствата на транспорта на България и Беларус, коментират от МТИТС.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »