Британската аналитична компания Football Radar отваря офис в Пловдив

07 юни 2017 - 20:40 |   Прочетена (10095) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Базираната във Великобритания компания за статистически футболни анализи Football Radar отваря офис в Пловдив, който ще е фокусиран изцяло върху въвеждането и обработката на база данни от футболни мачове, съобщава „Капитал“.

Плановете са до август българският клон да заработи, като за целта компанията търси да наеме между 10 и 12 души. Очакванията обаче са в следващите няколко години екипът в страната да наброява близо 200 служители.

Централата на създадената през 2009 г. Football Radar е базирана в Лондон, а причините, които посочват от компанията, за разрастване именно в европейската столица на културата през 2019 г. е на първо място благоприятната бизнес среда, но и фактът, че в града има много футболни фенове.

"Трябват ни футболни експерти, които са готови да работят извънредно и имат желание да разберат играта по съвсем нов начин", коментира за "Капитал" Ричард Монтейк, ръководител на отдела за футболни анализи. Сред изискванията за българските служители са още много добро владеене на английски език и възможност да присъстват на интензивни обучителни сесии за работа със системите и методологията на компанията.

Офисът в Пловдив ще бъде официално отворен през август, след което ще последват три месеца тестов период, през който ще бъдат обучени наетите около 10 служители. Тяхната основна задача ще бъде да гледат мачове на живо и на запис от различни футболни лиги, след което ще трябва да въвеждат редица данни, свързани с тях. "След тестовия период ще се стремим да разширим дейността си в България и се надяваме през следващите няколко години професионалните футболни експерти, работещи в страната, да наброяват 200", казва Монтейк.

Football Radar извършва задълбочени анализи на футболни отбори, футболисти и мачове от рeдица първенства от целия свят, а благодарение на подробна база от данни компанията може да предостави и футболни прогнози. Британската фирма може да предостави на футболни клубове и подробна информация за дадени играчи, на базата на която да преценят дали си заслужава те да бъдат купени на предложената цена. Изследванията могат да се извършват както в реално време, така и впоследствие.

"Имаме един клиент в областта на спортните залози, частна група от инвеститори. Другите ни клиенти са футболни клубове, но не можем да споделим кои, защото към момента това е конфиденциална информация. Фокусираме се именно върху тези два пазара, тъй като вярваме, че имат потенциал да нараснат значително", коментира Ричард Монтейк. На година Football Radar анализира приблизително 30 000 футболни мача, като от компанията, посочват, че събират данни и от българската футболна лига, но към момента нямат клиенти от страната.

Общият брой служители в компанията към момента е 180, което включва софтуерни специалисти, футболни експерти и специалисти за въвеждане и структуриране на данните. Бъдещите планове на британската Football Radar са да развият още бизнеса си в Лондон и в България, както и да "предоставят най-добрите възможни подробни изследвания за клиентите във футболната индустрия и индустрията на залаганията".

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »