“Междузвездни войни: Силата се пробужда” мина приходи от 1 милиард долара рекордно бързо

28 декември 2015 - 12:46 |   Прочетена (3584) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

“Междузвездни войни: Силата се пробужда” отчете приходи от над 1 милиард долара по света, за първите 12 дни след излизането си на голям екран, превръщайки се в първия филм, пресякъл тази граница толкова бързо.

Филмът на Walt Disney, включващ както ред млади актьори, така и завръщащи се легенди от първите издания, като Харисън Форд и Кари Фишер, е реализирал приходи от 153.5 милиона долара в щатските и канадските кина през втория си уикенд на прожекции, по данни на Rentrak.

Филмът удържа конкуренцията на четири нови заглавия и запази първото място в бокс офис класациите.

Изключително силните приходи изненадват дори директорите на Disney и показват възможностите, които поредицата носи на новите си собственици, които придобиха продуцента й – Lucasfilm през 2012 година.

Всяко едно от подразделенията на Disney – от увеселителните паркове до телевизиите на групата, се е възползвало от бума около излизането на филма.

“Пренаписваме книгата за рекордите ежедневно” – казва Пол Дергарабедян, старши анализатор на Rentrak – “Повторните гледания носят лавинообразен ефект”.

Той определя като “зашеметяваща” скоростта с която филмът е преминал бариерата от 1 милиард. И това като се отчете фактът, че прожекциите в Китай ще стартират едва идния месец.

 

 

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »