SoftBank Corp ще инвестира 1 млрд. долара в корейска компания за електронна търговия

03 юни 2015 - 16:30 |   Прочетена (3323) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Японската телекомуникационна група SoftBank Corp ще инвестира 1 милиард долара в корейската компания за електронна търговия Coupang, като част от опитите си да ускори онлайн експанзията си и във време, когато изпитва проблеми да стабилизира щатския си бизнес Sprint, който купи през 2013.

 SoftBank се обръща към задграничните пазари, в търсене на растеж, предвид бледата японска икономическа среда и свиващото се население. Поредният инвестиционен ход на компанията идва само два дни след като SoftBank съобщи, че е придобила контролния дял в Supercell, финландският производител на мобилни игри, най-известен с 'Clash of Clans'.

Финансирането на корейската компания, което се очаква да бъде финализирано през юли, означава, че за последната година Coupang ще набере над 1.5 милиарда долара. Двете компании, обаче, не разкриват какъв ще е делът на SoftBank в Coupang след сделката.

Coupang, основана през 2010 от студента от Харвард Бом Ким, предлага дневни оферти с отстъпки, за стоки и услуги, в широк диапазон – от козметика до туристически услуги. Компанията е №1 в електронната търговия в Южна Корея.

Този сектор се разраства скоростно в Корея, където потребителите си изградиха навиците да купуват всичко – от тоалетна хартия до дизайнерски чанти през компютрите и смартфоните си, коментира Ройтерс.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »