Протестиращите в БНР не искат Домусчиев в обществения съвет

18 май 2015 - 13:53 |   Прочетена (3491) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Протестиращите срещу ръководството на БНР служители поискаха собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев да напусне общественият съвет на медиата заради обидното отношение към спортен журналист. 

В петък след откриването на трибуна "Моци" на стадион "Лудогорец арена" Домусчиев нарече репортера на Би Ти Ви Димитър Тасев "олигофрен". Собственикът на футболния шампион, който е и председател на КРИБ, е част от обществения съвет на БНР от януари 2014 г. 

"Въпреки вашето извинение, считаме, че с поведението си нарушавате чл.5.4. от Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР, според който "Общественият съвет съдейства за утвърждаването авторитета на БНР като обществена медия", се казва в отворено писмо на протестиращите. 

"Действията Ви уронват престижа на Общественото радио и са в конфликт с Етичния кодекс на българските медии, определящ подобно поведение като недопустимо", допълват протестиращите служители.

Настоящият състав на обществения съвет БНР беше определен на 20 януари миналата година, когато в него влезе Домусчиев като единствен представител на бизнеса.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »