Кои са най-влиятелните българи онлайн?

14 май 2015 - 11:21 |   Прочетена (3083) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева, тенисистът Григор Димитров, влогърът Емил Конрад и футболистът Димитър Бербатов са най-влиятелните българи в социалните мрежи.

Това показва класацията "Топ 150 на най-влиятелните българи в социалните мрежи" на "Дарик", "Виваком" и "Егоист".

Авторите на класацията заявяват, че за тях това е дългосрочен проект, който не само помага да се разкрие какво се случва със социалните мрежи в България, но и как се използват, които са активните хора, теми, каузи.

"Създаването на “Топ 150 най-влиятелни българи във Facebook, Twitter и Instagram” не е самоцелно упражнение, което приключва с публикуването на една класация. Това е интересна и твърде любопитна снимка на развитието на обществото и неговите интереси", смятат още те.

За изготвянето на класирането е използвано софтуерно изследване, а след това и няколко основни критерия. Изследвани са трите най-популярни у нас социални мрежи - "Фейсбук", "Туитър" и "Инстаграм".

В "Туитър" първа по влияние е еврокомисарят Кристалина Георгиева.

Следва я влогърът Емил Конрад. Трети е Григор Димитров, четвърти - Николай Младенов, пети - столичният кмет Йорданка Фандъкова. Топ 10 се допълва от Владимир Каролев, Бойко Борисов, Радан Кънев, Боян Юруков и Иван Бедров

Във "Фейсбук" най-влиятелен е Димитър Бербатов.

Следват го Григор ДимитровЕмил КонрадБойко БорисовЙорданка ФандъковаЛазар АнгеловХристо КомарницкиКристалина ГеоргиеваСамуил Петканов и Радан Кънев.

В "Инстаграм" пръв по влияние е Григор Димитров. Втори е Лазар Ангелов. Трета е Янита Янчева. Следват Емил КонрадЯвор Янакиев - 100 килаХристиана Спарова, и попфолк звездите АндреаАлисияГалена и Азис.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »