Спекулациите, че Google иска да купи Twitter се появиха отново

07 април 2015 - 21:57 |   Прочетена (650) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Пазарната капитализация на Twitter нарасна с 1.5 милиарда долара днес, след спекулации, че Google обмисля отправяне на оферта за микроблогинг платформата, предава британският Telegraph.

Спекулациите, че компанията зад най-голямата световна търсачка е наела Goldman Sachs за консултант за евентуалното придобиване на Twitter доведоха до ръст от 4.8% на акциите на последната.

Две компании са се свързали с Twitter, със сериозен интерес към придобиването й, съобщи сайтът Briefing.com, като посочва, че едната от тях е Google.

Twitter, която позволява на потребителите й да публикуват кратки съобщения онлайн, има пазарна капитализация от над 34 милиарда долара. Въпреки че е на по-малко от 10 години, компанията има 288 милиона месечно активни потребители.

Google стартира собствена социална мрежа, Google+, през 2011, но въпреки че претендира за месечно активни 300 милиона потребители, тя не е конкурентна на Twitter и Facebook.

Покупката на Twitter може да даде летящ старт на амбициите на Google в областта на социалните мрежи и предвид това, че компанията седи върху планина от кеш от 60 милиарда долара, тя може лесно да си позволи да купи конкурента си, пише Telegraph.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »