Приходите от Apple Watch нямат значение, важен е залпът по противниците

07 април 2015 - 15:57 |   Прочетена (975) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Пускането на Apple Watch е „зад ъгъла”, като предварителните заявки за многоочаквания продукт ще започнат да се правят от петък. От петък той ще се появи пробно и в магазините на компанията, което ще позволи на клиентите да се запознаят с възможностите му.

Според един човек, който следи отблизо Apple, Макс Уолф от Manhattan Venture Partners, целта на Apple не е да генерира огромни приходи от продажбите на часовника, а да изстреля първи залп към конкурентите си в технологичния сектор.

„Това наистина е начин да се прокара Apple Pay, който е много важен, да се прокара iPhone 6 Plus, а определено и iPhone 6. И е просто още една причина да сте част от екосистемата, нали? Защото това е война. Вече практически има четири компании, които искат да контролират всичко, което потребителят прави онлайн - Facebook, Apple, Google, Microsoft” – казва Уолф.

„В момента, в смартфон бизнеса, е дуополия. Две компании движат този свят - Apple и Google. И всичко, с което могат да те накарат да си повече Apple, по-малко Google—дали ще е Apple Pay или часовника, или невероятното безплатно отразяване на iPad – това е „остани в моята екосистема”. „Остани далеч от тяхната” е крайната цел и часовникът вече помага в тази насока, просто защото, ей вижте – говорим за него.”

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »