Apple продаде рекордните 10 милиона бройки от последния си iPhone

23 септември 2014 - 10:09 |   Прочетена (1116) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Apple продаде рекордните 10 милиона бройки от последния си iPhone, в първия уикенд на продажби, в който тълпите се извиваха от ранни часове пред магазините на щатската компания в десет града по света.

Ранните продажби на последната версия на смартфона на Apple са с 11% по-високи спрямо миналогодишните, въпреки липсата на опашки в деня на старта в Китай, където iPhone срещна неочаквани регулаторни препятствия, коментира „Файненшъл таймс”.

Прогнозите на анализаторите за първия уикенд на продажби варираха в широки граници, от 8 до 12 милиона бройки. Общата цифра на продадените телефони означава, че Apple са си гарантирали продажби за 6 милиарда долара за само три дни, на база на средната продажна цена, без субсидиите на операторите, от около 600 долара.

Пред магазините на компанията в Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско се извиха опашки, в очакване на новите iPhone 6 и iPhone 6 Plus, по-големия като размер „фаблет”, с който компанията се опитва да спре доминацията в този сегмент на Samsung.

Продажбите са по-силни от тези на iPhone 5s и 5c от миналата година, когато за първия уикенд след пускането им бяха пласирани 9 милиона устройства.

Изпълнителният директор Тим Кук коментира в изявление, че продажбите „са смазали всички досегашни рекордни с голяма разлика”.

Предварителните заявки за новите смартфони също са рекордни, като само за първите 24 часа са заявени 4 милиона устройства.

„Въпреки че производственият ни екип успя да се справи с асемблирането по-добре от всякога, можехме да продадем още повече iPhone смартфони при по-голяма дистрибуция и работим по това да задоволим заявките колкото можем по-скоро”, коментира Кук.

Apple обещават, че последният им смартфон ще е на разположение в 115 държави до края на годината, което е с 15% повече от миналата година, като не посочват дали Китай ще е сред тях. От този петък устройството излиза в продажба в още 20 държави, сред които Русия и Турция.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »