Нито едно нарушение не установи проверката на НАП в издателя на „Капитал”

03 септември 2014 - 16:10 |   Прочетена (982) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Нито едно нарушение не установи проверката на Националната агенция за приходите (НАП) на "Икономедиа" АД, издател на вестниците "Капитал", "Капитал Daily" и сайтът "Дневник".

 Проверката обхващаше данъчните периоди между 2007 г. и 2012 г., а резултатите показват, че "Икономедиа" няма задължения към НАП.

 Данъчните проверки на Иво Прокопиев, съиздател на медиите, и на съпругата му Галя Прокопиева, изпълнителен директор на "Икономедиа" също не установиха нарушения.

 За Галя Прокопиева от НАП са открили задължение от 2 лева и 89 стотинки с лихвите, което вече е погасено, се казва в съобщение от "Икономедиа".

 Проверката бе назначена след серия от публикации срещу президента Росен Плевнелиев и "Икономедиа" през миналата година в медии, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски. В публикациите се твърдеше за икономически връзки на президента със съсобственика на "Икономедиа" Иво Прокопиев, както и за офшорни сметки и съмнителни сделки на президента. Плевнелиев поиска да бъде направена ревизия на имуществото му, независимо че като държавен глава се ползва с имунитет, и да бъдат огласени резултатите от нея.

 За същото настоя и Прокопиев. В резултат проверката на НАП бе назначена в края на миналата година.

 

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »