Доставчиците на Apple се опитват да смогнат с екраните за излизането на iPhone 6

22 август 2014 - 14:42 |   Прочетена (943) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Доставчиците на Apple Inc се борят с времето да си гарантират достатъчно екрани за новия iPhone 6, предвид необходимостта да сменят ключов компонент, която спря производството.

Новият смартфон на щатската компания ще бъде показан идния месец.

Засега не е ясно дали проблемът ще забави представянето на модела или ще ограничи първоначалното предлагане от него, сочат източници на Ройтерс. Apple подготвя iPhone с по-голям екран за празничния сезон в края на годината, предвид загубата на пазарен дял от конкуренти, предлагащи по-евтини смартфони.

Проблемът с екрана, обаче, подчертава предизвикателствата пред които са изправени много от доставчиците, които трябва да отговорят на тежките спецификации на Apple. Той идва след друг технологичен проблем с екрана, който в последствие бе разрешен, и бе свързан с необходимостта да се направят по-тънки екрани за новия модел.

Базираната в Купертино Калифорния Apple е предвидила медийна презентация за 9 септември, като мнозина очакват именно на нея да бъде показан новия iPhone 6, с два екрана, 4.7 инчов (11.94 см) и 5.5 инчов (13.97 см). Досегашните модели  iPhone 5s и 5c имаха 4-инчови екрани.

Два източника на Ройтерс от средите на доставчиците на щатската компания коментират, че производството на екрани е било засегнато, след като подсветката е трябвало да бъде оправяна, което е спряло асемблирането на апаратите през голяма част от юни и юли.

Според единият от източниците, Apple, стремейки се към най-тънкият възможен телефон, първоначално са настоявали за един слой подсветка, вместо стандартните два слоя, за 4.7-инчовия, който е влязъл в масово производство преди 5.5-инчовия.

Но новата конфигурация не е харесана и се е наложило връщането на втория слой, което е „изяло” ценно време и е спряло временно част от операциите.

Производството в момента върви с пълна пара и доставчиците се опитват да компенсират изгубеното време.

Japan Display Inc, Sharp Corp и корейската LG Display произвеждат екраните за iPhone 6.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »