Руски регулатор обяви блокирането на Twitter за „неизбежно”

16 май 2014 - 10:45 |   Прочетена (575) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Американската компания Twitter се отказва да изпълнява предписанията на Роскомнадзор за премахването на информацията, която противоречи на законите на Русия, което създава условия за блокиране на социалната мрежа в Русия, предава руската информационна агенция Интерфакс, като цитира заместник-ръководителя на Роскомнадзор Максим Ксензов.

„Винаги съществува определена черта, пределът на неконструктивно взаимодействие, зад който на държавата не й остава нищо друго освен да защитава интересите на обществото. Получава се, че нарушавайки изискванията на държавните органи, корпорациите подвеждат и ползвателите си”, казва Ксензов.

Той отбелязва, че докато Google и Facebook са се вслушали в предписанията да отстранят незаконното съдържание, то Twitter „отказва да изпълнява изискванията на Роскомнадзор”.

От 1 август в Русия влиза закона за блогърите, който предвижда определени отговорности за популярните блогъри, като проверяване на информацията преди публикуването й, а на платформите за обмен на информация, като Twitter, се вменява задължение да предоставят информация за ползвателите си.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »