Дебютът на Twitter бе главозамайващ, но породи скептицизъм сред експертите

08 ноември 2013 - 10:24 |   Прочетена (1545) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Дебютът на Twitter като публично търгувана компания бе повече от успешен вчера, но въпреки това водещите пазарни анализатори остават скептични за бъдещето на компанията.

Всъщност, именно бурното поскъпване на акциите на микроблогинг платформата уплаши дори онези, които са най-оптимистични за дружеството.

"Twitter, като продукт е едно от най-удивителните неща, които съм виждал за 31 години инвестиции в технологичния сектор“, коментира Роджър Макнемий, съосновател на Elevation Partners . „То просто дойде от никъде“.

Но инвеститорите добре знаят, че има огромна разлика между добра компания и добра акция, а хората, които следят Twitter предупреждават, че ентусиазмът вероятно засенчва фундаментите.

„От днес е акция, която се търгува. И вероятно ще е такава за известно време“, добавя Макнемий – „Аз лично, не бих купувал. Но пък, аз не бих купувал на деня на IPO-то при никоя компания. Просто нещата не стават така. Изчаквам докато нещата се уталожат и докато хората разберат колко наистина струва. След като веднъж емоциите излязат, е време да се огледам за покупка на подобна акция“.

Боб Пек, първият анализатор, който даде рейтинг „купувай“ на акцията, коментира пред CNBC, че инвеститорите не трябва да са твърде главозамаяни от дебюта и коментира, че трябва да са готови за дълго оставане по тази позиция, ако искат да получат реалната стойност.

Коментарът му бе направен в момент, когато бе видно, че Twitter прави 72.7-процентов ръст, до цена от 44.9 долара, при цена на IPO-то от 26 долара.

Бумът в цената доведе до върна от скептицизъм, като Pivotal Research дадоха първия рейтинг „продавай“, основно заради цената.

„При цена, която превиши даже високите 30 (доларови нива), Twitter е просто твърде скъпа“, коментираха от фирмата.

„Ще видим къде ще се закотви. Трудно е да се прогнозира реалната цена, тъй като е движена от дисбаланси между търсенето и предлагането. Но всеки, който купува тук, трябва да е готов за дългосрочна инвестиция“, коментира Пек от SunTrust.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »