Трусове в българската секция на „Дойче Веле“ заради писмо от КТБ?

14 септември 2013 - 10:36 |   Прочетена (1376) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

В новия си брой седмичникът "Капитал" пише, че според неофициална информация от последните дни журналистите Иван Бедров и Еми Барух вече няма да са коментатори за сайта на българската секция на германското радио "Дойче веле" (Deutsche Welle), а ръководителят на секцията Александър Андреев е понижен.

Потърсени за коментар, и тримата са отказали да говорят по темата.

По неофициална информация на изданието, проблемът е възникнал заради изпратено в "Дойче веле" писмо от Корпоративна търговска банка (КТБ) с мажоритарен собственик Цветан Василев, в което се твърди, че някои текстове, публикувани в сайта на българската секция, са в нарушение на професионалните стандарти на медиата и в тях има неверни твърдения и тенденциозни коментари, уронващи доброто име на КТБ.

От централата на "Дойче веле" са потвърдили пред "Капитал", че действително има писмо, но не са уточнили от чие име е и какъв е характерът му.

Говорителят на радиото Йоханес Хофман  е коментирал: "Дойче веле"  получи от България подробно писмо по повод отразяването на новините на български език. В момента проверяваме повдигнатите в писмото въпроси. По този повод ще бъде изслушан и отговорният ръководител на редакцията Александър Андреев".

Хофман е уточнил, че Андреев в момента е в отпуск и се връща следващата седмица, но е допълнил, че "и дума не може да става за понижаване". Той допълнил, че повече информация ще може да даде следващата седмица.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »