Microsoft и American Express обмислят инвестиция във Foursquare

02 септември 2013 - 11:40 |   Прочетена (484) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Microsoft Corp. и American Express Co обмислят покупката на дял във Foursquare Labs, съобщи Блумбърг, като се позовава на свои източници.

Двете компании, обаче, по-скоро ще подадат конкурентни инвестиционни оферти за дял във Foursquare, отколкото да обединят усилия, сочи един от източниците.

Foursquare разговаря и с други компании, за потенциална инвестиция, като разговорите може да не доведат до сделка, уточняват източниците.

Foursquare позволява на потребителите да се регистрират на определени места, използвайки мобилен уебсайт, текстово съобщение или специфична апликация, след което те могат да избират от списък на места (като кафенете и ресторанти), които апликацията им посочва, че се намират наблизо.

Според Блумбърг компанията преговаря и с рискови инвеститори, които държат конвертируеми облигации в дружеството, за обръщане на книжата в акции.

Дискусиите означават, че потенциалните инвеститори са станали по-оптимистични за перспективите пред Foursquare, след като компанията започна да печели от новия си рекламен подход, който позволява на марките да таргетират потребителите.

Foursquare набра през април дълг от 41 милиона долара, ход който й позволи да „бърника“ по недоказания й бизнес модел, и който забавя дискусията каква е действителната стойност на компанията.

Придобиването на дял във Foursquare би дало на Microsoft, най-големият световен производител на софтуер, по-голяма роля при социалните медии и мобилните операции, насоки в които тя изостава от конкуренти като Apple Inc. Microsoft и преди е вкарвала пари в стартиращи компании, като инвестицията от 2007 във Facebook Inc, чиято стойност нарасна многократно и помогна за подобряването на връзките между двете компании срещу общия им враг - Google Inc.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

an nik
02 септември 2013 - 15:54
1
Microsoft Corp.=bill gates
American Express Co=warren buffett

bill gates+warren buffett=Bill & Melinda Gates Foundation
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »