И Samsung работи по устройство за ръката, подобно на Apple

19 март 2013 - 11:53 |   Прочетена (468) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Samsung Electronics е започнала работа по ръчно преносимо устройство, подобно на това, което прави Apple, съобщи Ройтерс, като цитира източник от компанията. Двата най-големи производителя на смартфони в света очевидно търсят нови ниши, след като растежът на смартфон пазарът се забавя, а маржовете се свиват все повече.

Устройството на Samsung ще изпълнява много от задачите на смартфона, казва източникът, без да дава повече детайли.

Samsung отказват коментар по плановете си за продуктовата гама.

„Постоянно проучваме нови технологии и ги разработваме под различи форми“, казва говорителката на компанията Чени Ким пред Ройтерс.

Миналия месец New York Times съобщи, че Apple експериментира с дизайна на устройство, подобно на ръчен часовник, което ще оперира на същата платформа като iPhone.

Акциите и на Samsung и на Apple поеха удар в последните месеци, след като и двете компании не очароваха клиентите с последните модели на смартфоните им.

Акциите на Samsung изгубиха 5%, или близо 10 милиарда долара, в две поредни сесии, след като компанията представи късно в четвъртък Galaxy S. Отчасти това се дължеше на опасенията, че на флагманския продукт му липсва „факторът на ахване“ и може да не успее да отговори на свръхочакванията, коментира Ройтерс.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »