Китайската търсачка Baidu стъпва в Африка

14 януари 2013 - 12:47 |   Прочетена (691) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Baidu, най-голямата китайска интернет търсачка, предприема най-голямата си задгранична експанзия с днешна дата, с ексклузивна сделка да осигурява мобилното търсене в много от страните на Близкия Изток и Африка, за част от смартфоните продавани от France Telecom.

Като част от екпанзията си в региона, France Telecom ще инсталира мобилния браузър на Baidu за клиентите си, ползващи операционната система Android в Африка и Близкия Изток. Контролираният от France Telecom Orange има база от 80 милиона мобилни абонати в района.

France Telecom сочат, че Африка ще е един от най-динамичните телеком пазари в идните години.

Orange, които са третият най-голям мобилен оператор в Африка, съобщават, че търсенето на устройства, работещи на Android се е удвоило през второто полугодие на миналата година. Проникването на мобилната телефония в Африка варира от едва 17% в Демократична република Конго, до 102% в Тунис (на 100 души се падат 102 мобилни телефона), което означава, че в региона има много пазари с потенциал за растеж.

Но целта на France Telecom е и да е сред първите, които гарантират достъп до интернет на потребителите си.

Сделката е и първи глобален договор за Baidu, търсачката, която е доминантна на китайския пазар. От дружеството сочат, че това е един от най-големите им стратегически ходове.

„Виждаме Близкия Изток и Северна Африка като особено важни за Baidu. Тази сделка с Orange за мобилния браузър е от особено значение, заради скоростната промяна към мобилния интернет – особено на развиващи се пазари, където проникването на стационарните телефони е доста ниско“.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »