Microsoft отчете първа загуба откакто е на борсата

20 юли 2012 - 13:12 |   Прочетена (621) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Microsoft отчете печалба, като се изключат еднократните ефекти, която бе по-добра от очакванията на анализаторите, но обяви нетна загуба за второто тримесечие, за първи път откакто през 1986 стана публична компания. Приходите на компанията бяха по-слаби от очакваното.

Загубата се дължи на обявеното преди време отписване на губещата инвестиция в онлайн бизнеса на компанията.

Въпреки загубата, акциите на компанията поскъпнаха на афтърмаркета снощи, малко след публикуване на отчета.

Като се изключат еднократните ефекти, печалбата на компанията е 67 цента на акция, при 69 цента на акция на тази база преди година.

Microsoft разсрочиха и приходи от 540 милиона долара по Windows, заради отстъпката, която правят на клиенти, които са си купили старата операционна система, Windows 7 преди излизането на Windows 8 в края на октомври.

Нетната загуба на компанията е 492 милиона долара, или 6 цента на акция, при печалба от 5,87 милиарда долара, или 69 цента на акция преди година.

Приходите са 18,06 милиарда долара, ръст спрямо 17,37-те милиарда преди година, но по-слаб резултат от прогнозите на анализаторите, като забавящите се продажби на персонални компютри си казват думата над основния паричен генератор за компанията, операционната система Windows.

Анализаторите прогнозираха печалба, като се изключат еднократните ефекти, от 62 цента на акция, при приходи от 18,2 милиарда.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »