Baidu расте с главоломни темпове, заради липсата на Google и силните приходи от реклама

20 февруари 2012 - 10:52 |   Прочетена (707) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Baidu, най-голямата китайска компания за онлайн търсене, по размер на приходите, отчете допълнителни доказателства за скоростния си растеж, след частичното излизане на Google от китайския пазар, като печалбата на китайската интернет компания скача със 76,9% през четвъртото тримесечие, предава Файненшъл таймс.

Групата посочва, че се е облагодетелствала не само от нарасналата бройка на рекламодателите, но и от нарасналото преминаване на рекламодателите от традиционните медии към интернет.

Нетната печалба за тримесечието е 2,054 милиарда юана (326,3 милиона долара), а приходите растат с 82,5% до 4,474 милиарда юана. Компанията прогнозира, че приходите й ще нараснат с между 72 и 78% на годишна база през настоящото тримесечие.

Въпреки че прогнозата е малко по-консервативна от тази на множество анализатори, тя показва силната увереност на компанията, въпреки риска от забавящата се икономика, който може да намали търсенето на реклама. Запитана за мнението на компанията за перспективите пред онлайн рекламните приходи, финансовият директор Дженифър Ли отговаря, че Baidu не се фокусира твърде много върху макроикономическата ситуация.

Пазарният лидер стана още по-доминантен, след като Google премести сайта си на китайски език от Китай в Хонконг през 2010, след спор с китайското правителство свързан с хакерски нападения и заради цензуриране.

Baidu планира от тази година да започне да генерира приходи от бизнеса си с мобилно търсене.

„Мобилният трафик ще става все по-голяма част от цялостния ни трафик“ – коментира Робин Ли, изпълнителен директор на компанията – „В миналото не разходвахме никакви ресурси за монетизиране на този трафик, но започвайки от тази година, ще направим нещо, за да видим как можем да обслужваме клиентите на мобилната си платформа“

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »