Офертата на Kingfisher за Mr Bricolage се изправи пред препятствие

24 март 2015 - 10:58 |   Прочетена (7847) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Kingfisher, веригата от типа „Направи си сам”, която притежава марките B&Q във Великобритания и Castorama във Франция, е изправена „пред няколко тухлени стени” в опита си да купи френския си конкурент Mr Bricolage, предава „Файненшъл таймс”.

След като вчера търговията с акциите на Mr Bricolage бе спряна на борсата в Париж, Kingfisher хвърли малко повече светлина, като обяви, че е била уведомена, че както мнозинството от борда на Mr Bricolage, така и мажоритарния собственик на френската верига - ANPF, имат „резерви” по отношение на придобиването.

Листваната на борсата в Лондон компания, обаче, заявява, че „все още не е получила позициите им.”

Фамилията Табур, която е друг водещ акционер в Mr Bricolage, остава ангажирана със сделката.

Kingfisher стартираха ексклузивни преговори за придобиването през април миналата година със собствениците на Mr Bricolage, като искаха да придобият компанията за 275 милиона евро, в т.ч. с дълговете.

Сделката предвиждаше Kingfisher да купи 41.9-те процента от Mr Bricolage, които са собственост на ANPF, която се дължи от франчайзи и 26.2-та процента на фамилията Табур при цена от 15 евро за акция.

След това Kingfisher трябваше да отправи търгово предложение за останалите акции, при същата цена. Настоящото колебание на основния акционер хвърля неясното върху бъдещето на сделката.

Kingfisher заяви, че ще държи акционерите си в течение на развитието на събитията.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »