Българската верига за бързо хранене Aladin Foods стъпва и в Румъния

06 март 2015 - 16:44 |   Прочетена (2455) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Веригата за бързо хранене Aladin Foods ще осъществи плановете си за експанзия към румънския пазар, съобщава собственикът ѝ Халед Харфан. 

Компанията продължава експанзията си и у нас. Вчера тя откри два нови обекта в Русе, в Кауфланд кв. „Дружба“ и Кауфланд „Ялта“. Така, ресторантите в цялата страна са 30, а с откриването на двата нови обекта, фирмата заявява своето навлизане и на румънския пазар.

„С откриването на ресторантите, Aladin Foods заявява своето намерение да позиционира марката извън границите на България, като първо това ще стане в Румъния. До края на годината планираме да открием два обекта в северната ни съседка, като наш домакин отново ще бъде Кауфланд.“, сподели плановете за старт на разрастването навън собственикът на компанията Халед Харфан.

Програмата за експанзия започва с Букурещ и други три локации, едната, от които в граничния Гюргево.

Компанията има собствена фабрика в Пловдив за разфасовка на пилешко месо, обработка на картофи, подготовка на хляб и други продукти за веригата. Служителите в различните звена на дружеството вече достигат 800 души.

През 2014 година Aladin Foods стартира проект за модернизация и увеличаване на капацитета на фурната за хляб и цеха за обработка на картофи на стойност 4 млн. лева.

Компанията е създадена от Махмуд Фарес през 1998 г. с името "Аладин дюнер". През 2010 г. Халед Харфан изкупува дяловете на Махмуд Фарес и променя името на "Аладин фуудс", като от тогава до сега е управител на фирмата.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »