Русия забрани вноса на сирена и млечни продукти от Полша

23 февруари 2015 - 18:21 |   Прочетена (1732) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Руската агенция за защита на потребителите Роспотребнадзор забрани вноса на сирена и млечни продукти от Полша, съобщава агенция "Ройтерс". Причина за въведеното ограничение е, че полски производител не отговарял на "съществуващите изисквания на Митническия съюз".

Източник от Роспотребнадзор съобщава, че решението за забрана било взето след "експертиза на сиреноподобния продукт "Весела крава", произвеждан от полската фирма Ostrowia".

Било установено, че продуктът не отговаря на "техническите регламенти на Митническия съюз за безопасност на млякото и млечните продукти". Посочва се, че решението е взето "с цел обезпечаване на защитата на правата на потребителите". Източник посочва, че забраната важи за всички субекти на Руската федерация.

Въпросният продукт се приготвял по технологията на сиренето, но вместо мляко или извара за производството му се ползват растителни мазнини. Този тип продукти не попада под въведеното от Москва ембарго върху хранителни продукти от ЕС.

В края на 2014 г. Роспотребнадзор въведе забрана за внос на "сиреноподобни"  продукти от Украйна, тъй като и те не отговаряли на изискванията "в областта на защитата на правата на потребителите и санитарно-епидемиологичното благополучие на населението".

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »