Играчи №3 и 4 в търговията на дребно в Мексико са пред сделка

13 октомври 2014 - 09:31 |   Прочетена (2658) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Controladora Comercial Mexicana SAB е близо до сделка за продажбата на голяма част от своите 200 магазина за търговия на дребно с Grupo Comercial Chedraui SAB, в сделка, чиято стойност най-вероятно ще достигне 4 милиарда долара, съобщи Блумбърг.

Comerci, както е известна базираната в Мексико сити компания, ще запази имотите и ще ги отдава под наем на Chedraui, която ще използва собствената си марка за новите магазини. Comerci има пазарна капитализация от 55.2 милиарда песос (4.09 милиарда долара).

Решението на Comerci да се раздели с магазините идва по-малко от два месеца след като Grupo Gigante договори покупката на ресторантите й - Restaurantes California и Beer Factory за 1.1 милиарда песос (80 милиона долара).

Въпреки че засега няма яснота за окончателните детайли в сделката за магазините на дребно, Comerci „натиска” Chedraui плащането да стане изцяло в кеш, коментират източници на Блумбърг.

Потенциална сделка ще се нуждае и от регулаторно одобрение. Chedraui е четвъртата по големина мексиканска търговска верига, а Comerci – третата. Wal-Mart de Mexico и Organizacion Soriana SAB са съответно №1 и 2.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »