Артър Т.Демулас е близо до покупката на Market Basket

25 август 2014 - 09:05 |   Прочетена (1444) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Артър Т.Демулас, чието отстраняване като директор на Market Basket едва не предизвика затваряне на търговската верига, е близо до покупката й, съобщиха двама губернатори от Нова Англия.

„Всички страни отчитат, че са оптимисти, че ще бъде постигнато споразумение за продажбата на компанията на Артър Т.Демулас и за връщането му на управленска позиция на временна база, докато продажбата не бъде финализирана”, заявиха губернаторите Маги Хасан от Ню Хемпшир и Дивъл Патрик от Масачузетс.

Демулас предложи да купи 50.5-те процента от компанията, които не контролираше, от останалите членове на фамилията си, за 1.5 милиарда долара, в т.ч. финансиране за 500 милиона от дялов инвеститор, съобщи „Бостън Глоуб”.

Офертата би оценила цялата Market Basket, базирана в Тюксбъри, Масачузетс, на около 3 милиарда долара.

Отстраняването на Демулас като изпълнителен директор през юни от борда, воден от племенника му – Артър С.Демулас доведе до протести от работници и клиенти на магазините, които изпразниха в знак на протест рафтовете на 71 магазина.

Подкрепата за отстранения изпълнителен директор е безпрецедентна в най-новата корпоративна история на САЩ, коментира Томас Коукън, професор в Департамента по мениджмънт на Масачузетския технологичен институт.

„Надяваме се работниците да се върнат на работа и магазините да отворят наново, рано идната седмица”, коментират губернаторите на двата щата в които се намира голяма бройка от магазините.

Някои анализатори от сектора изчисляват загубите от затварянето на магазините на 10 милиона долара дневно.

Supermarket News, специализираното издание за сектора на търговията на дребно, изчислява, че компанията е 34-тата по големина верига бакалии в САЩ, с годишни продажби от 4.3 милиарда долара и магазини в Масачузетс, Ню Хемпшър и Мейн.

Бордът на Market Basket е от седем души и се оглавява от Артър С., чиято част на фамилията контролира по-голямата част от бизнеса. Частта от фамилията, начело с Артър Т. контролира 49.5%.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »