Акционер в Tesco: Имат проблеми, но работят по разрешаването им

27 юни 2014 - 12:39 |   Прочетена (1193) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Акционер в Tesco призна, че веригата „има проблеми”, но призова за търпение, в момент когато компанията се опитва да стабилизира състоянието си.

В изказване, направено след годишното общо събрание, Дейвид Херо, инвестиционен директор на Harris Investments, която притежава близо 3.5% в компанията, коментира, че е уверен, че нещата могат да започнат да се оправят скоро.

„Очевидно имат проблеми, очевидно трябва да разрешат тези проблеми и по наше мнение правят точно това”, казва Херо пред CNBC.

Общото събрание се провежда в тежък момент за Tesco, след серия от разочароващи отчети. По-рано този месец веригата, която е третата по големина в света, по приходи, след Walmart и Carrefour – отчете спад от 3.7% в продажбите.

Компанията сви експанзията си зад граница, на пазара в САЩ, например, а пазарният й дял се сви както при ниския, така и при високия ценови сегмент.

Германските дискаунтъри, като Aldi и Lidl успяха да „откраднат” пазар при по-спестовните клиенти, докато Waitrose се радва на надмощие над Tesco при по-скъпите магазини.

„Осъзнаваме, че при Tesco фокусът е във възстановяването, смятаме, че те имат инструментите да го реализират”, коментира Херо.

Според него те са изминали „поне половината от пътя по решаването на проблемите си” и призова акционерите да са търпеливи.

Но отчете, че: „ако седим тук след две години и сме в същата ситуация, то вероятно трябва да се търсят нови решения за проблемите”.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »