Британската верига супермаркети Tesco обяви рязък спад в продажбите

04 юни 2014 - 10:00 |   Прочетена (1109) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Британската верига супермаркети Tesco обяви днес рязък спад в продажбите за първото тримесечие, засегната от пониженията на цените и слабото потребителско търсене.

Продажбите, без тези на горива, падат с 3.7%.

В прессъобщение, веригата, която е №1 сред бакалиите в Обединеното кралство, описва резултатите като „в унисон с темповете на приключване на миналата година, въпреки значителното понижение при нетаргетираните промоции и дефлационното отражение от инвестициите ни в по-ниски цени”.

Понижаването на цените в цялата индустрия доведе до по-слабия темп на растеж в последните месеци за цялата „Голяма четворка” в страната - Tesco, Asda, Sainsbury's и Morrisons.

Последните пазарни данни от Kantar Worldpanel, за 12-те седмици, приключили с 25 май, показват, че растежът на сектора се забавя до 1.7%, най-ниският темп от поне 11 години.

„Засега не е ясно дали тези понижения на цените са част от нормалния за индустрията процес или са нещо по-значително и фактът, че по-ниската инфлация в индекса за цените на хранителните продукти подкрепя ниските цени не позволява да се изясни този въпрос”, казват анализаторите на Deutsxhe Bank Ниъм МакШери и Джим Колинс.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »